top of page

En generation fyldt med undersåtter

  • Redaktør, Anne Sofie Nielsen
  • 7. dec. 2016
  • 3 min læsning

Du kender det sikkert godt. Du logger ind på Facebook og ruller ned af startsiden, for at se det ene link efter det andet, der indeholder endnu en ligegyldig artikel om en dame fra Esbjerg der dyrker yoga, som var det ekstremsport. Hold kæft hvor må Danmark være tør på nyheder, siden vi andre skal sidde og læse om en dames fikse fritidsaktiviteter. Men alligevel er vi så ramt af FOMO (fear of missing out) at vi bliver nødt til at klikke på linket. Selv hvis det sjældne tilfælde skulle opstå, at vi ruller forbi linket, vil vi sidde og undre os over, hvad der nu var med hende damen. Vi kan ikke lade vær.

Nu siger jeg vi, men jeg ved selvfølgelig ikke om i har det på samme måde. Måske har du det sådan med fodboldartikler, modeartikler, madartikler... Hvad ved jeg? Men en ting er sikkert. De sociale medier har en magt over os og denne afhængighed kommer ikke til at forsvinde lige foreløbig. Men hvad bruger vi egentlig de sociale medier til? Det er jo ikke fordi, at vores forskellige problemer forsvinder ved brugen af sociale medier. Nogen vil endda sige, at de forværres ved brugen. Dog er en ting sikkert, vores liv ville ikke være det samme uden.

Hvad skulle du gøre hvis du ikke havde Instagram til at stalke dit ’crush’ med? Hvis du ikke havde Snapchat til at se, hvad alle lavede til den der pisse fede fest i fredags? Hvis du ikke havde Facebook til at blære dig med dit nyeste bikinibillede? Og hvad skulle du dog gøre uden alle de likes? Jeg ved i hvert fald hvad jeg ville gøre. Jeg ville ikke være lige så stresset i jagten efter det perfekte filter. Jeg ville ikke være så nervøs omkring, hvem der nu kunne lide mit nye profilbillede, og jeg ville ikke stræbe efter det perfekte image, ligesom alle andre på de sociale medier.

En helt anden sag er de ting vi ser på de sociale medier. Nogle gode, nogle dårlige. Som ungdomsforsker Jens Christian Nielsen fortæller til politikken den 27 sep. 2014, kan han også genkende det pres som de unge får lagt på sig af de sociale medier:”»De bliver presset af, hvor mange der liker deres billeder eller retweeter. Det påvirker de unge en hel del. Vi voksne kender det jo selv, når vi scroller hen over alle de spændende og sjove ting, alle andre laver. For de unge ser det ud, som om alle andre er ude på Papirøen og spise, mens de selv er udenfor«. ”

Hvorfor er de sociale medier blevet til et sted , hvor piger føler sig udsatte og nedgjorte? Det burde da ikke være sådan, og jeg tror da heller ikke, at det var intentionen da Mark Zuckerberg lavede Facebook i 2004. Men nu er det sådan og det holder ikke. Vi lever i en tid hvor generationen har gjort, at det individuelle fylder mere end det kollektive og det har konsekvenser. Kravene til den enkelte bliver større, når der er fokus på hvad individerne kan, i forhold til hvad man kan sammen. Det påvirker unge, og især unge piger, når der kigges på selvtillid og glæde. De sætter så høje krav til hvordan de skal se ud på deres billeder og hvor mange likes de skal have, at de ikke selv kan leve op til dem.

Så hvad betyder det alt sammen? Skal de sociale medier afskaffes fordi, at unge piger sætter andre piger op på en uopnåelig piedestal? Nej, det synes jeg ikke. Det er ikke de sociale medier der skal have skylden for unges mindreværdskomplekser. Det er vores generation som helhed, der kan tage skylden for denne latterlige forestilling, som folk kalder nutidens ungdom.

Seneste blogindlæg

Se alle
Julen er Kærlighedens Fest

Julen er Kærlighedens Fest er hvad man siger. Derfor har vi samlet en top 10 på julekærlighedssange, fyldt med nye sange og klassikerne,...

 
 
 
Sponsorater på Instagram

Nemt tjente penge foregår i den moderne tid via Instagram. Mange kender den populære medie ’Instagram’. Hver dag bliver der postet flere...

 
 
 
Donér med PayPal

Støt avisens fremtid! Selv et lille beløb gør en kæmpe forskel! På forhånd tak!

© 2023 by "This Just In". Proudly created with Wix.com

bottom of page