top of page

Det er godt nok op ad bakke, Danmark

På med vanterne og skiene, for vinteren har nu ramt os, og der er efterhånden ikke længe til juleferien. Tonsvis af danskere rejser væk fra Danmark, og længere op mod norden på skiferie med deres familier og venner.

Det jo egentligt besynderligt, at selvom vi i Danmark er ellevilde med at stå på ski, så har vi ikke har nogen former for kunst skibakker. Danskere, som går op i de nordiske discipliner er tvunget til at tage højere op mod norden, for at kunne være med, og lege med de dygtige, da selve konkurrencerne ikke afholdes her i Danmark. Desuden, er der som sagt mange, som i deres fritid er vild med at stå på langrend, hvilket vi tydeligt ser i skovene, så snart den første snefnug er faldet. Det er utrolig synd, at disse mennesker kun har mulighed for at stå langrend, når sneen er faldet, hvilket den som reel først gør sent i vinterperioden, og så når den endelig er der, jamen så holder den jo kun en måned. Fra D. 29/1 til D. 5/2 2017, bliver der afholdt Danmarksmesterskaberne i langrend i Kvitåvatn i fucking Norge. Der er intet som helst galt med Norge; det er da et fint og smukt land. Men hvorfor i alverden skal vi afholde Danmarksmesterskaberne indenfor ski der? – det skal da afholdes i vores eget skønne land!

Hvis det stod til mig, så skal Danmarks skiforbund stå mere frem, og være hårdere og klarere i mælet omkring, hvorfor vi skal have flere skiklubber, og flere kunst skibakker. De skal komme frem med, hvor mange mennesker ,der faktisk går op i de nordiske discipliner, og hvor mange der ses i skovene når sneen er faldet. Før jeg satte mig ind i dette emne, tænkte jeg bare, at folk i Danmark generelt bare ikke går op i at stå på ski, og at vi kun synes det er hyggeligt i jule- og vintermånederne. Men efter, jeg har læst og undersøgt, har jeg i den grad fået et helt andet synspunkt i forhold til problemet. For det er et problem, og det er et problem der skal løses. Og siden Danmarks skiforbund ikke kan finde ud af at udnytte de sociale medier, og få deres budskab ud, vil jeg med dette opfordre folk til at komme ud og hjælpe dem. Jeg vil opfordre andre til at støtte op om at få flere ski bakker i Danmark, og ikke mindst flere skiklubber- også så vi kan udvikle det nordiske kraftcenter. Danmarks skiforbund inviterer til et møde om fremtiden for de nordiske discipliner 17:30-22:00 i idrættens hus i Brøndby. De har brug for opbakning, og ideer til denne udvikling. Så alle skiklupper: SHOW UP, og gør en forskel inde for skiverdenen, både for de konkurrence-dygtiges skyld, men også for dem, der elsker og går op i langrend og andre former for skiløb i deres fritid.

bottom of page