top of page

Hvid Jul i Danmark: Får vi den eftertragtede hvide jul?

Siden 2010 er det første gang, at vi kan forvente en delvist hvid jul, siger DMI’s prognoser.

Vejrprognose Vi har allerede oplevet årets første sne, da november bød på flere snebyger. Dog har sneen i december afholdt sig for at berige os med det vi alle elsker, nemlig sne. Det tyder dog meget på, at vi snart kan få lov til at kaste den første december snebold, bygge den først iglo eller måske endda bygge den fantastiske snemand Frost.

Vi kan allerede nu på søndag forvente de første små, december snebyger i Nordjylland, lyder DMI’s prognoser.

Dog kan vi ikke forvente, at den smule sne der vil falde ikke vil blive liggende, da temperaturen gradvist vil stige igen. Dan Nilsvall der er meteorolog hos DMI udtaler følgende: ”I løbet af søndagen kommer et frontsystem ned over os fra nordøst, og der kan være sne og slud i det”.

Derfor vil det være en kort fornøjelse for de Nordjyske beboere. I hovedstadsområdet må vi vente lidt. DMI’s prognoser viser således at vi skal vente helt d. 22-23, før vi kan forvente de næste snebyger.

Hvid jul Således kan vi måske i år forvente den eftertragtede hvide jul. Sidst vi havde den absolutte hvide jul, var i 2010, hvor vi altså kom op over de 90% af Danmark der var dækket af sne. Om vi også kan forvente dette i år, mener DMI ikke, da en absolut hvid jul vil kræve markant lavere temperaturer, end dem vi har oplevet indtil nu.

Dog forlyder det, at der flere steder i landet kan byde på flere snebyger op mod juledagene og såvel også på juleaftenens dag. Så vi kan jo håbe på, at søndagens sne i Nordjylland, spreder sig og bliver over julen til en hvid jul. Størstedelen af den danske befolkning er allerede fra barns ben af, blevet introduceret til den hyggeligste højtidelighed på året, nemlig julen. Og når vi tænker på julen, så forbinder vi den oftest med gaver, familie og ikke mindst sne. Dette er derfor, at vi i så høj grad ønsker at det bliver jul, for at tilfredsstille vores forventninger og ikke mindst forhåbninger.

bottom of page